Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 0 гости.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

Пиано концерт по повод 24 май - Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура

30 май 2011

Посолството на Република България в Република Македония, Културно-информационният център на Република България в Република Македония и "Български културен клуб" - Скопие, по случай 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура, Ви канят на концерт на проф. Тодор Петров (пиано). Концертът ще се проведе на 30 май 2011г. в 19ч. в Салона на Посолството на Р. България.

Проф. Тодор Петров e роден в София през 1961 г. Звършва Националното музикално училище „Любомир Пипков” – София в класа на Милена Куртева и Гина Табакова и Държавната музикална академия „Панчо Владигеров” в класа на проф. Богомил Стършенов. Специализира в Париж и Ница в класа по пиано на Пиер Санкан и Жан-Мари Даре, камерна музика при Морис Женрон и клавесин при Хюгет Драйфус.

От 1990 Тодор Петров концертира активно в Италия. Той участва в редица авторитетни фестивали (Таормина арте, Академия филармоника - Месина, Малеровия фестивал в Добиако, Великденския международен фестивал в Рим и др.), свири с известни оркестри като Филхармония Маркиджана, оркестрите на Театро Петруцелли в Бари, Монте Карло, Камерата Балтика и др.

Като камерен изпълнител работи съвместно с музиканти от ранга на Игор Ойстрах и Валери Ойстрах, Артуро Болучи, Павел Берман, Анатоли Кръстев, Петко Радев. Изнася концерти в България, Великобритания, Франция, Германия, Румъния, Украйна и други страни. Участва като солист на оркестъра на Арена ди Верона на Биеналето във Венеция, като солист и диригент на Камерен оркестър Студио Примо в Стреза и Варезе и като солист и диригент на оркестър Камерата дей Лаги във Варезе.

В програмата:

ТВОРБИ ОТ ПЪРВО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРСКИ КОМПОЗИТОРИ

1. Никола Атанасов – „Соната”
2. Нено Димов – „Хоро от Дряново”
3. Панайот Пипков – „Българска рапсодия”
4. Маестро Г. Атанасов – „Четири Български популярни мелодии”
5. Емануил Манолов – „Ехо от Балкана”
6. Изидор Михаилиди – „Реминисценс полка”, „Полка Силвия”
7. Франц Щрос – „Свищовско хоро”
8. Александър Мацак – „Одрин” - клавирна поема
9. Петко Наумов – „Селски танц”, Мазурка Дезилузион
10. Александър Кръстев – „Фантазия”
11. Анастас Стоянов - „Цвете мило,цвете красно”, „Млада овчарка”, „Зелен листец”
12. Добри Христов – „Ивайло”

Поздравителен адрес на председателя на БККС Лазар Младенов по повод 24 май

AdaptiveThemes