Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 7 гости.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

Евродепутатът Андрей Ковачев поздравява БККС

21 юли 2012


Д-р Андрей Ковачев, член на Европейския парламент

Членът и заместник-председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент д-р Андрей Ковачев изпрати поздравление до Българския културен клуб – Скопие (БККС) по повод днешното отбелязване на Илинденско-Преображенското въстание в Смилево, Република Македония. Д-р Ковачев благодари на организаторите за инициативата, смятайки я за изключително важна за да се познава истинската обща история на България и Република Македония, която да се помни и чества заедно.

В поздравлението се изтъква, че България е част от Европейския съюз, основан на разбирането за толерантност, демократичност и свобода. Историческите превратности през последния век водят до разделения и насаждане на омраза между хората на европейския континента и най-вече на Балканите. Андрей Ковачев смята, че европейският проект е единствения начин за връщане на свободата, справедливостта, сигурността и просперитета в цяла Европа и за заличаване на раните от миналото.

Д-р Ковачев подкрепя пътя на Р. Македония към обединена свободна и демократична Европа и се надява да види в скоро време македонските учебници по история изчистени от манипулации и фалшификации, отразяващи обективната истина и фактите, защото хората от двете страни на границата трябва да знаят, че са родственици и съседи, което ги свързва много повече от всичко онова, което се опитва да ги раздели. Българските представители в Европейския парламент следят внимателно ситуацията в Р. Македония и настояват за спазване на всички демократични ценности и норми на европейско поведение.

"Трябва да познаваме миналото си и да го помним, за да можем да гледаме напред към бъдещето. Трябва да можем свободно да говорим за нашите корени, история и героизма на предците ни", казва в заключение д-р Ковачев.

AdaptiveThemes