Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 0 гости.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

БККС изпрати писмо до министър-председателя на България

26 март 2013


Марин Райков, министър-председател на България

Уважаеми г-н Министър-Председател,

От името на членовете и симпатизантите на Българския културен клуб – Скопие (БККС) бихме искали да Ви поздравим най-сърдечно във връзка с встъпването Ви в длъжност като Министър-Председател на Република България. Желаем Ви крепко здраве и успехи във Вашата високоотговорна дейност за благото на Родината и българския народ.

Вярваме, че през настоящия нелек период Вие ще съумеете да запазите политическата и икономическата стабилност на държавата и ще продължите да работите за отстояване на българските национални интереси и съхраняване на българското културно-историческо наследство в Р. Македония. Надяваме се да продължи работата по договора за добросъседство между двете страни, който би спомогнал значително за демократизацията, европейската интеграция и спазването на човешките права в Р. Македония.

БККС е неправителствена организация, създадена от македонски граждани, които са силно привързани към българския произход и минало на своите деди. Според нас, общата история и споделеното културно-историческо наследство на двете страни трябва да се превърнат в мост към общото бъдеще на гражданите на Р. Македония и Р. България в рамките на европейското семейство. Приветстваме всяка Ваша инициатива за защита на българите и българщината в Р. Македония и сме на разположение за активно сътрудничество!

С уважение:

ЛАЗАР МЛАДЕНОВ
Председател на БККС

Вариант на писмото в PDF формат.

AdaptiveThemes