Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 0 гости.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

Българският културен клуб откри офис в Струмица

3 март 2014


БККС открива първия си офис в Струмица

В навечерието на Националния празник 3-ти март Българският културен клуб – Скопие (БККС) откри първия си офис в гр. Струмица, Република Македония, с тържествен водосвет, където присъстваха над 100 души – членове и симпатизанти на БККС, както и гости от Македония и България.

Присъстваха представители на множество родолюбиви организации – Българското сдружение на родовете от Македония, Национално дружество „Традиция“, Организация „БГ Патриот“, Студентско сдружение „Вардар“, Студентско сдружение „ЕГО ПОЛИТИКО“, Младежки консервативен клуб, Сдружение за македонско-българско приятелство. В тържеството участва и българският консул в Битоля Чавдар Младенов, главният експерт “Войнишки паметници” в Министерството на отбраната Иво Антонов, както и представители на ръководството на ВМРО-БНД.

След освещаването председателят на БККС Лазар Младенов произнесе приветствено слово, в която благодари на членовете на БККС за усърдната работа през шестте години след основаване на организацията, както и за моралната подкрепа на всички съмишленици, симпатизанти и приятели от Македония и България. Председателят Младенов изтъкна, че новият офис ще се превърне в духовно средище на българщината в гр. Струмица и региона, където още по-активно ще се разгърне дейността на клуба за съхраняване на хилядолетните български традиции и културно-историческо наследство на територията на Р. Македония.

Беше прочетено поздравително писмо от столичната община, в което кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова определя БККС като „изключителен помощник в предаването на вярата в идеала и родолюбието“ и подчертава, че каузата за успешна и просперираща Родина зависи от продължаване на подвига на личностите от нашата история.

Новият офис на БККС в Струмица е първото по рода си седалище на официално регистрирана неправителствена организация на българите в Република Македония. Ръководството на БККС се надява в най-близко бъдеще да бъдат открити поне още няколко офиса в различните региони на страната.

AdaptiveThemes