Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 0 гости.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

БККС излезе со позиција во врска со решението на ICANN

27 мај 2010

Разбирајќи ја големата важност за присуство на бугарската азбука во глобалната мрежа на интернет технологиите за распространување на бугарската култура во меѓународен план, Бугарскиот културен клуб - Скопје (БККС) излезе со позиција во врска со решението на ICANN да ја откаже употребата на симболот „бг“ за бугарски домејн. [прочитај повеќе]

AdaptiveThemes