Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 0 гости.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

Поздравителен адрес на председателя на БККС Лазар Младенов по повод 24 май

30 май 2011


Г-н Ангел Ангелов, временно изпълняващ длъжността посланик на Р. България в Скопие, и Лазар Младенов, председател на „Български културен клуб" - Скопие (БККС)

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
на Лазар Младенов, председател на БККС

Уважаеми г-н Ангелов, уважаеми г-н Христов, уважаеми г-н Петров,
Драги сънародници и приятели,

От името на гражданското сдружение „Български културен клуб” – Скопие, приемете най-сърдечни поздрави по повод 24-ти май - празника на българската просвета и култура и на славянската писменост!

24-ти май е един от най-светлите български празници. На тази дата изказваме дълбока признателност и синовна почит към великото дело на светите братя Кирил и Методий. Св. св. Кирил и Методий създадоха нова азбука в християнския свят, равноправна на еврейската, гръцката и латинската азбука. Като божи дар, те дадоха на българския народ просвещение, книжовност и духовна сила за да върви смело към бъдещето.

Всеки народ има периоди на възходи и падения. Има народи, които са изчезнали от световната карта. Делото на светите братя Кирил и Методий и далновидността на техните покровители княз Борис Първи и цар Симеон Велики са блестящо доказателство че „народността не пада там, гдето знаньето живей”! Със създаването, разпространението и употребата на кирилицата, българският народ написа в световната история достолепни страници на забележителен прогрес в човешката цивилизация – в науката и културата на обединена Европа и света.

Затова винаги трябва да ценим и пазим своите традиции и духовна идентичност. Трябва да познаваме нашия език, да уважаваме нашата история и да отстояваме истината за нея.

Трябва да бъдем благодарни и да отдадем заслужено уважение на учителите, учените, културните дейци, които неуморно съхраняват българското културно-историческо наследство и възпитават младите поколения!

Желая Ви добро здраве и нека е за много години празника на писмеността!

Благодаря Ви! Честит 24 май!

Пиано концерт по повод 24 май - Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура

AdaptiveThemes