Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 0 гости.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

Чествување на 109-годишнината од Илинденско-Преображенското востание во Смилево

25 јули 2012

На 21 јули 2012г. во Смилево, Република Македонија, за прв пат се одржа заедничко чествување на историски настан од заедничката историја на Република Македонија и Република Бугарија. Прославата беше организирана од невладината организација Бугарски културен клуб - Скопје (БККС) во согласност со препораките на Европскиот парламент од неодамнешната Резолуција за напредокот на Република Македонија. [Прочитај повеќе]

AdaptiveThemes