Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 0 гости.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

Category: ВестиSyndicate content

Претседателот на БККС испрати фотографии до информационата агенција „Фокус“

19 април 2010

Претседателот на БККС, г-н Лазар Младенов, испрати фотографии до информационата агенција „Фокус“ од гробот на свештеник Илија Габровалиев во с. Робово, Струмичко. Делот од надгробната плоча, каде што пишува - „за българщината“ е вандалски уништен. [прочитај повеќе]

Претседателот на Европскиот парламент испрати писмо до претседателот на БККС

13 април 2010

Претседателот на Европскиот парламент професор Јежи Бузек испрати писмо до претседателот на БККС Лазар Младенов, со кое се заблагодарува за солидарноста и подкрепата на Полска и нејзиниот народ, искажани од името на целата организација, во врска со трагичната катастрофа од 10 април. [прочитај повеќе]

Претседателот на БККС изрази сочувство до народот на Полска

12 април 2010

Претседателот на Бугарскиот културен клуб - Скопје, г-н Лазар Младенов, испрати писма до амбасадорот на Република Полска во Скопје, г-н Дариуш Бахура и до претседателот на Европскиот парламент, г-н Јежи Бузек, со кое изрази сочувство на целиот полски народ за големата авионска трагедија близу Смоленск, во која загинаа: претседателот Лех Лачински, неговата сопруга, високи државни функционери и членови на екипажот. [прочитај повеќе]

Христос Воскресе!

4 април 2010

Претседателот и раководството на Бугарскиот културен клуб - Скопје ги поздравуваат сите верници, симпатизери и членови на клубот по повод Празникот над празниците - Воскресение Христово. Нека светлината на Христовото Воскресение ги стопли вашите срца со вера и љубов кон Бога и ближните. [види повеќе]

Претседателот на БККС испрати писмо за благодарност до амбасадорот Ерван Фуере

15 март 2010

По повод 10 годишнината од отворањето на канцеларијата на Делегацијата на Европската унија во Република Македонија и 5-тото традиционално собирање на невладини организации, амбасадорот Ерван Фуере покани редица невладини организации, меѓу кои и Бугарскиот културен клуб, на коктел кој се одржа на 10 март 2010 во Инфо-центарот на Европската унија во Скопје. Во одговор на поканата, претседателот на БККС испрати писмо за благодарност до амбасадорот Ерван Фуере. [види повеќе]

Европската комисија испрати писмо до претседателот на БККС во врска со случајот Спаска Митрова

6 март 2010

Генералната дирекција „Проширување“ на Европската комисија испрати писмо до претседателот на Бугарскиот културен клуб – Скопје во врска со драстичниот случај на нарушените човекови права на младата мајка Спаска Митрова, која поседува македонско и бугарско државјанство. [види повеќе]

Прием во хотелот Александар Палас по повод националниот празник на Република Бугарија

3 март 2010

Претседателот на Бугарскиот културен клуб - Скопје и негови членови учествуваа на традиционалниот прием во хотел "Александар Палас" организиран од амбасадата на Република Бугарија по повод националниот празник 3-ти март. На приемот учествуваа видни гости од општествениот живот во Република Македонија, претставници на меѓународни организации и дипломати од странските амбасади во Скопје. [види галерија]

Честита Баба Марта!

1 март 2010

Честита Баба Марта! Денес се навршува една година од работата на нашата интернет страница. Им благодариме на сите членови и симпатизери за активната поддршка! Бидете живи и здрави и нека пролетта Ви донесе многу здравје и успеси! [прочитај повеќе]

Претседателот на Бугарскиот културен клуб испрати поздравно писмо до г-н Драги Каров

27 февруари 2010

По иницијатива на г-н Драги Каров, на 28 февруари 2010 година ќе биде поставен паметник на легендарниот водач на ВМРО Иван Михајлов во дворот на куќата на г-н Каров во Велес. По тој повод, г-н Лазар Младенов, претседател на Бугарскиот културен клуб, испрати поздравно писмо до г-н Каров. [прочитај повеќе]

Весникот Шпиц го коментираше нашето писмо за Спаска Митрова

23 февруари 2010

Трет ден продолжуваат реакциите во македонските медиуми во врска со нашето писмо со кое апелираме за неодложно враќање на одземената ќеркичка на Спаска Митрова. Денес писмото се коментира во дневниот весник Шпиц. [прочитај повеќе]

AdaptiveThemes