Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 1 гостин.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

Category: ВестиSyndicate content

Отзвук од медиумите во врска со писмото за Спаска Митрова

21 февруари 2010

Порталите Форум и Кирилица го пренесоа нашето писмо со кое апелираме за неодложно враќање на одземената ќеркичка на Спаска Митрова. Информационата агенција "Фокус" ја пренесе информацијата од порталот Форум на бугарски и англиски. Писмото го пренесе и интернет страницата на ДАБЧ.

БККС апелира за неодложно враќање на одземената ќеркичка на Спаска Митрова

21 февруари 2010

Бугарскиот културен клуб - Скопје апелира за неодложно враќање на ќеркичката која е насилно одземена од младата мајка Спаска Митрова. [прочитај повеќе]

137 години од смртта на Васил Левски

19 февруари 2010

На 19 февруари 2010 година, по повод годишнината од смртта на Васил Левски, Амбасадата на Република Бугарија во Република Македонија и Бугарскиот културно-информационен центар организираа полагање на цвеќиња пред неговиот барелеф пред зградата на амбасадата. По тој повод, говор одржа г-н Евгени Кирилов, пратеник во Европскиот парламент. Присуствуваа и членови на Бугарскиот културен клуб - Скопје. [прочитај повеќе]

Учество во јавна дебата по покана на Мешовитиот парламентарен комитет и Комитетот за надворешна политика на Европскиот парламент

19 февруари 2010

По покана на делегацијата на Мешовитиот парламентарен комитет ЕУ-МК и делегацијата на Комитетот за надворешна политика од Европскиот парламент, Бугарскиот културен клуб зема учество во јавна дебата заедно со други невладини организации. [прочитај повеќе]

Информацијата за врачувањето на грамотата публикувана на инфо порталот на г-н Бинев, член на Европскиот парламент

8 февруари 2010

Информацијата за врачувањето на грамота на доц. Пламен Павлов од страна на претседателот на БККС, г-н Лазар Младенов, е публикувана на информациониот портал „Истинските новини“, издаван од г-н Слави Бинев, член на Европскиот парламент. На овој портал се публикуваат разни информации во врска со Европскиот парламент, Европската унија и други информации. [Види повеќе]

Претседателот на Бугарскиот културен клуб ја коментираше скандалозната енциклопедија на МАНУ

5 февруари 2010

Г-н Лазар Младенов, претседател на Бугарскиот културен клуб, ја коментираше во "Час по България" на СКАТ телевизија скандалозната енциклопедијата на МАНУ и анти-бугарските фалсификати кои се содржат во неа. [прочитај повеќе]

Днес+ ја пренесе информацијата дека е врачена грамота на доц. Павлов

5 февруари 2010

Днес+ ја пренесе информацијата за врачувањето на грамота на доц. Пламен Павлов од страна на претседателот на БККС, г-н Лазар Младенов. Целата информација може да ја прочитате тука.

Претседателот на БККС му врачи грамота на доц. Пламен Павлов

5 февруари 2010

По повод 138-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев, г-н Лазар Младенов му врачи на доц. Пламен Павлов грамота од името на Бугарскиот културен клуб – Скопје за неговите приноси кон популаризацијата на нашата организација и развитието на добрососедските односи меѓу Република Македонија и Република Бугарија. [Прочитај повеќе]

138 години од раѓањето на Гоце Делчев

4 февруари 2010

Денес се навршуваат 138 години од раѓањето на Гоце Делчев, легендарен идеолог и организатор на националноослободителното движење во Македонија и Одринско и еден од водачите на ВМОРО. [Прочитај повеќе]

Да биде вратено детето на Спаска Митрова

28 јануари 2010

Во неговото интервју за агенцијата Frognews, г-н Пламен Павлов ги набројува организациите и личностите кои дадоа поткрепа на Спаска Митрова во несправедливиот процес против неа, меѓу кои се споменува и Бугарскиот културен клуб - Скопје. Г-н Павлов повикува да бидат почитувани човечките права на г-ѓа Митрова и да и' биде вратено детето. Целото интервју може да го прочитате тука.

AdaptiveThemes