Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 1 гостин.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

Category: ВестиSyndicate content

Утрински весник ја публикува нашата реакција

30 септември 2009

"Утрински весник" ја публикува нашата реакција во врска со статијата од 28 септември 2009. Им благодариме на уредниците за коректниот однос.

БТА, Утрински весник, Време и Българска армия ја пренсоа информацијата за декларацијата на БККС во врска со енциклопедијата на МАНУ

28 септември 2009

Информационата агенција БТА, весниците Утрински весник, Време и весник Българска армия ја пренсоа информацијата за декларацијата на БККС во врска со енциклопедијата на МАНУ.

Весникот "Форум" ја пренесе информацијата за декларацијата во врска со енциклопедијата на МАНУ

27 септември 2009

Весникот "Форум" ја пренесе информацијата за декларацијата во врска со енциклопедијата на МАНУ. Целата информација може да ја прочитате тука.

Градоначалникот на Охрид одговори на нашето писмо

26 септември 2009

Градоначалникот на Охрид, г-н Петрески, одговори на нашето писмо во врска со иницијативата за издигање паметник во сеќавање на несреќно загинатите во трагедијата во Охрид. Писмото може да го прочитате тука.

Декларација на Бугарскиот културен клуб - Скопје во врска со енциклопедијата на МАНУ

25 септември 2009

Бугарскиот културен клуб - Скопје објави декларација во врска со енциклопедијата публикувана од МАНУ. Декларацијата беше испратена до повеќе печатени и електронски медиуми, како и до дипломатски претставништва во Република Македонија. [види повеќе]

Коктел по повод објавувањето на Независноста на Бугарија

23 септември 2009

Членови на Бугарскиот културен клуб - Скопје присуствуваа на коктелот, организиран од Амбасадата на Република Бугарија во Република Македонија, по повод 22 септември - денот на објавувањето на Независноста на Бугарија.

„Новинар“ ја пренесе информацијата за нашата иницијатива

22 септември 2009

„Новинар“ ја пренесе информацијата за нашата иницијата за изградба на споменик во Охрид за несреќно настраданите туристи од Република Бугарија. Целата информација може да ја прочитате тука.

bTV, Алфа ТВ, Труд и Днес+ ја пренесоа иницијативата на БККС за издигање на паметник во Охрид

17 септември 2009

Телевизиите bTV и Алфа ТВ, весникот Труд и информациониот портал Днес+ ја пренесоа иницијативата на БККС за издигање на паметник во сеќавање на несреќно загинатите во трагедијата во Охрид.

БККС покренува иницијатива за изградба на споменик во сеќавање на несреќно загинатите во трагедијата во Охрид

17 септември 2009

Со испраќање на писмо до градоначалникот на Охрид, г-н Александар Петрески, Бугарскиот културен клуб - Скопје покрена иницијатива за изградба на споменик во сеќавање на несреќно загинатите во трагедијата која што се случи во Охридското езеро. Чувствувајќи го расположението на јавноста во Охрид, вклучително и сите оние граѓани кои учествуваа во спасувањето на преживеаните, се надеваме дека г-н Петрески ќе ја прифати нашата иницијатива. [види повеќе]

AdaptiveThemes