Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 0 гости.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

Category: ВестиSyndicate content

Интервју на г-н Лазар Младенов за весник Политика

31 октомври 2008

Интервју на г-н Лазар Младенов за весник Политика, 31 октомври – 6 номеври 2008, бр. 237 во врска со меморандумот [види повеќе]

Туристички поход "Охрид - Дојран 2008", 10-ти ден

23 октомври 2008

Учество во 10-тиот ден од туристичкиот поход "Охрид - Дојран 2008" по повод 90 години од крајот на Првата светска војна. Маршутата го опфаќа преминот Гевгелија - Дојран, преку Богданци и селото Фурка, каде што се наоѓал штабот на генерал Владимир Вазов, брат на поетот Иван Вазов. Благодарение на дејноста на амбасадорот г-н Михо Михов, градот Дојран е збратимен со општина Тројан од Република Бугарија. [види галерија]

Меморандум во врска со спорот за името меѓу Македонија и Грција

14 октомври 2008

Меморандум во врска со спорот за името меѓу Македонија и Грција е испратен до Претседателите, Премиерите и Министрите за надворешни работи на Република Македонија и 24 земји, како и до Претседателот на Европската комисија, Претседателот на ООН, Генералниот секретар на НАТО и Претседавачот на ОБСЕ. Оригиналот е напишан на англиски јазик. За превод притиснете тука.

Посета на Мелник

31 август 2008

Посета на Мелник по повод 84-годишнината од смртта на Тодор Александров [види галерија]

Чествување 105-годишнината од Илинденско-Преображенското востание

2 август 2008

Чествување 105-годишнината од Илинденско-Преображенското востание во Смилево и посета на Илинденските гробишта црквата "Св. Недела" во Битола [види галерија]

Регистрација на Здружението

21 и 22 мај 2008

Прием и одобрување на пријавата за регистрација на Здружението.

Основачко собрание на Здружението Бугарски културен клуб – Скопје

4 мај 2008

Одржано е основачко собрание на Здружението Бугарски Културен Клуб - Скопје.

AdaptiveThemes